Novi Sad

Novi sad

Prestonica Vojvodine

Novi Sad je grad u Srbiji, poznat po svom bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Grad se nalazi na obalama Dunava i smatra se jednim od najlepših gradova u zemlji. Neki od najznačajnijih turističkih atrakcija su Petrovaradinska tvrđava iz 17. veka, Kameni most koji prelazi Dunav i spaja staru i novu četvrt grada, te Trg Republike, poznat po svojim kafanama i restoranima.
The Queen Palace, smešten u samom centru Novog Sada, predstavlja idealan smeštaj za posetu ovog grada. Ovaj Palata nastala je iz nekadašnje kraljevske palate i kombinuje istoriju i luksuz na jedinstven način. The Queen Palace poseduje luksuzne sobe, restoran sa širokim izborom jela i vrhunske usluge, čime se smatra jednim od najboljih smeštaja u Novom Sadu.
Novi Sad predstavlja grad sa izvanrednim istorijskim i kulturnim nasleđem, koji pruža nezaboravno iskustvo za sve posetioce. Ako želite da posetite ovaj grad, smeštaj u The Queen Palace-u će vam obezbediti optimalno iskustvo i usluge, kako biste mogli da u potpunosti uživate u svemu što Novi Sad ima da ponudi.

Palata Gvozdeni čovek

Palata Gvozdeni čovek je secesijska zgrada u centru Novog Sada, smeštena na Trgu slobode na adresi Njegoševa 2. Njena osnova je u obliku ćiriličnog slova Ш, a izgrađena je 1908/1909. god. za Rimokatoličku crkvenu opštinu. Fasade su ukrašene različitim detaljima secesijske estetike, kao što su velike stambene jedinice, pročelja ukrašena erkerima i manja kupola. Palata je dobila ime po gvozdenoj figuri u niši na uglu zgrade, koja drži helebardu. Autorstvo ove palate sporno je, mada se čini da je projekt autora Karolja Kovača iz Budimpešte.