Festivali i događaji

Grad Festivala

Ako ste ljubitelj festivala, Novi Sad je idealno mesto za vas! Ovaj grad je poznat po svojim brojnim festivalima i događajima koji su u toku celog godine. Najpoznatiji festival u Novom Sadu je EXIT festival, koji se održava u letnjim mesecima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj festival okuplja hiljade posetilaca iz celog sveta koji uživaju u najboljim svetskim muzičkim imenima i zabavi. Osim EXIT festivala, Novi Sad ima i druge popularne događaje kao što su Noć Muzeja, Novosadski Bulevar, Novosadski Jazz Festival i Dani Omladine.
Takođe, Novi Sad je domaćin i Festivala kulturnog nasleđa, koji se održava tokom leta i predstavlja jedinstvenu priliku da posetioci upoznaju i sačuvaju istorijsko nasleđe grada. Takođe, tu je i Film festival „Novi Sad“, koji okuplja filmske entuzijaste i pruža im priliku da pogledaju najnovije i najbolja filmska ostvarenja.
Kod svakog festivala u Novom Sadu, moći ćete da se prepustite uzbuđenju i dobroj atmosferi. Saznajte šta se dešava u gradu i učestvujte u jedinstvenim i nezaboravnim iskustvima.
Ako želite da posetite Novi Sad i iskusite sve njegove festivale, The Queen Palace je idealno mesto za smeštaj. Uključite se u uzbuđenje i uživajte u svemu što ovaj grad ima da ponudi.

Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača u Novom Sadu u Srbiji, je godišnja manifestacija koja se održava u centru grada i predstavlja talente lokalnih i međunarodnih izvođača. Festival se obično održava leti i odlična je prilika za posetioce i lokalno stanovništvo da uživaju u muzici, plesu kao i drugim oblicima zabave u jedinstvenoj i svečanoj atmosferi.
Obuhvata širok spektar izvođača, od solo izvođača do većih ansambala, koji sviraju i predstavljaju različite stilove, kao što su folk, rok, džez i mnogo drugih. Posetioci mogu da očekuju da vide raznoliku postavu uličnih muzičara, uključujući gitariste, bubnjare, vokaliste i mnogo toga. Osim muzike, na festivalu se nalaze i drugi oblici zabave, poput akrobata, mađioničara i komičara.
Festival se održava u centru Novog Sada, na nekoliko različitih lokacija, kao što su glavni gradski trg, ulice i park. Festival je odličan način da istražite grad i otkrijete lokalnu kulturu i talenat. Takođe predstavlja platformu za nove umetnike da budu izloženi i da izgrade svoju publiku.
Festival uličnih svirača u Novom Sadu je besplatan događaj otvorenog tipa, što ga čini pristupačnim i inkluzivnim događajem koji podstiče sve da izađu o uživaju u nastupima. Festival privlači brojne posetioce iz cele zemlje i inostranstva i odlična je prilika da se vide najbolji ulični muzičari širom sveta.

Karlovačka berba grožđa – Grožđebal

Karlovačka berba grožđa je godišnja manifestacija koja se održava u Sremskim Karlovcima, u Srbiji, tokom septembra meseca. Festival je posvećen obeležavanju sezone berbe grožđa i prilika je da posetioci iskuse lokalnu kulturu, probaju ukusnu hranu i vino i uživaju u raznim zabavama i aktivnostima.
Festival se održava u centru Sremskih Karlovaca i odlična je prilika za istraživanje grada i otkrivanje lokalne kulture i tradicije. Festival obuhvata širok spektar aktivnosti, uključujući berbu grožđa, gaženje grožđa, degustaciju vina i još mnogo toga. Posetioci takođe mogu uživati u živoj muzici, plesu i drugim oblicima zabave, kao i u tradicionalnoj hrani i piću.
Ovaj događaj je i prilika da se degustiraju neka od najboljih vina iz regiona, jer lokalne vinarije i vinogradi učestvuju na festivalu i nude degustacije svojih vina. Festival je takođe platforma za lokalne vinare da prikažu svoje proizvode i uspostave kontakt sa potrošačima.
Festival Karlovačka berba grožđa otvoren je za sve i obično je besplatan. To je odlična prilika za posetioce da istraže lokalnu kulturu i tradiciju, probaju ukusnu hranu i vino i uživaju u raznovrsnoj zabavi i aktivnostima. Festival privlači brojne posetioce iz cele Srbije i inostranstva i odlična je prilika da doživite najbolje iz domaće sezone berbe grožđa.

Exit festival

Exit festival je godišnji muzički festival koji se održava u Novom Sadu, u Srbiji. Festival bi trebalo da se održi od 6. do 9. Jula 2023. godine i očekuje se da će biti jedan od najpopularnijih i najpoznatijih festivala leta.
Festival predstavlja širok spektar žanrova, uključujući rok, elektro, hip-hop i još mnogo drugih.Sastav festivala obično uključuje i poznate i buduće umetnike. Na ovogodišnjem festivalu nastupiće raznovrstan niz muzičara, uključujući neka od najvećih imena današnje muzike.
Neki od potvrđenih izvođača za Exit festival 2023. su:
The Chemical Brothers, The Strokes, Faith No More, David Guetta, Talent, Carl Cox, Amelie Lens, Solomun
Pored muzike, Exit nudi i niz drugih aktivnosti i iskustava, kao što su umetničke instalacije, radionice i drugo. Festival se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja nudi jedinstven i istorijski ambijent za događaj. Exit je takođe poznat po snažnoj posvećenosti društvenim i političkim ciljevima, kao što su ljudska prava i zaštita životne sredine.
Očekuje se da će festival privući hiljade posetilaca iz celog sveta, a to je odlična prilika da doživite neke od najboljih muzika i zabave uživo u godini. Sa raznolikom i uzbudljivom postavom izvođača, Exit festival je događaj koji treba da posete ljubitelji muzike iz čitavog sveta.

Džez festival

Novosadski džez festival je godišnja manifestacija koja se održava u Novom Sadu, u Srbiji. Festival je posvećen predstavljanju najbolje džez muzike, sa širokim spektrom izvođača, od lokalnih i regionalnih izvođača do međunarodnih džez zvezda. Festival se obično održava tokom leta i odlična je prilika za džez entuzijaste da uživaju u nastupima uživo, upoznaju nove ljude i otkriju nove i uzbudljive izvođače.
Festival se održava na različitim mestima širom grada, kao što su pozorišta, klubovi i bine na otvorenom. Festival predstavlja raznoliku postavu džez muzičara, uključujući solo izvođače, džez bendove i džez orkestre, koji sviraju u stilovima kao što su tradicionalni, sving, bibop, fjužn i mnogi drugi. Festival uključuje i druge oblike zabave, kao što su radionice i zanatski kursevi.
Novosadski džez festival je odličan način da doživite živu muziku, upoznate nove ljude i otkrijete nove i uzbudljive izvođače. To je takođe odlična prilika za nove džez umetnike da steknu slavu i izgrade svoju publiku.
Festival je otvoren za sve i obično je besplatan. To je odličan način da istražite lokalnu kulturu i tradiciju i doživite neke od najboljih džez muzika iz celog sveta. Festival privlači brojne posetioce iz cele Srbije i inostranstva i odlična je prilika da u uzbudljivom i dinamičnom ambijentu doživite najbolje od džez muzike.

Rezervišite smeštaj

Popunite formular da biste poslali zahtev za rezervaciju i neko iz našeg tima će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.